تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 - 22:52
کد خبر : 620

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پیک خانواده

معیار‌های انتخاب همسر از لحاظ روانشناسی

معیار‌های انتخاب همسر از لحاظ روانشناسی

دوستان، از دیدگاه روانشناسی معیار‌های انتخاب همسر به طور کلی به ۳ دسته تقسیم می‌شوند: دسته اول معیار‌هایی هستند که شخصِ شما در ذهن دارید. در واقع ممکن است بر اساس چیزی که سال‌ها در ذهن‌تان ایجاد شده، مثلاً دوست داشته باشید با زنی ازدواج کنید که به شدت به فکر پیشرفت بوده و شغلی بیرون از خانه

دوستان، از دیدگاه روانشناسی معیار‌های انتخاب همسر به طور کلی به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

دسته اول معیار‌هایی هستند که شخصِ شما در ذهن دارید. در واقع ممکن است بر اساس چیزی که سال‌ها در ذهن‌تان ایجاد شده، مثلاً دوست داشته باشید با زنی ازدواج کنید که به شدت به فکر پیشرفت بوده و شغلی بیرون از خانه دارد. در عین حال ممکن است برعکس دوست داشته باشید زن‌تان خانه‌دار بوده و دست‌پخت خوبی هم داشته باشد. یا مثلاً احتمال دارد علاقه‌مند به ازدواج با مردی باشید که بسیار رمانتیک است یا مردی که جذبه داشته و حتی کمی‌ هم رگه‌هایی از خشن بودن در او دیده می‌شود. این‌ها همه معیار‌های شخصی شما هستند که باید حین انتخاب همسر به آن‌ها توجه کنید. در مقاله اهمیت زیبایی در ازدواج هم به طور خلاصه به این معیار‌های اشاره کردم.

دسته دوم معیار‌هایی هستند که سلامت روان و رفتار شما و فرد مورد نظر را مورد توجه قرار می‌دهند. مثلاً اینکه مبادا طرف مقابل به فلان اختلال روانشناسی دچار باشد یا اینکه مبادا او به عنوان آقا در رابطه، در نظر داشته باشد که زن باید همیشه تحت سلطه مرد باشد. یا حتی اینکه مبادا یکی از شما رفتار ناسالم “کنترل‌گری” را داشته باشید.

دسته سوم از معیار‌ها هم معیار‌هایی هستند که میزان تفاهم شما را می‌سنجند. بر اساس این معیار‌ها باید متوجه شوید که در موضوعات مختلف چه مقدار با هم تفاهم دارید.

در این مقاله در واقع اشاره خاصی به معیار‌های اول دسته اول نمی‌شود چراکه شخصی هستند. اما در مورد معیار‌های دسته دوم و سوم برای انتخاب همسر به‌شکل مفصل صحبت می‌کنم.

معیار‌های سلامت روان و رفتار

همانطور که بالاتر گفتم در یک رابطه هر ۲ نفر باید سلامت روان و رفتار داشته باشند. نکته مهم اینجاست که تشخیص اختلالات روانی و همینطور رفتار‌های ناسالم در بهترین حالت ممکن توسط روانشناس بر اساس تست‌ها و مصاحبه‌ها انجام می‌شود. بنابراین عملاً بهترین انتخاب این است که تشخیص این مشکلات، چه در خودتان و چه در فرد مقابل را به یک “مشاوره قبل از ازدواج” بسپارید. اما در ادامه به طور خلاصه به چند تا از نشانه‌های خطرناک اشاره می‌کنم.

نکته: دوستان عزیز دقت کنید، وجود هر کدام از این نشانه‌ها الزاماً به این معنی نیست که طرف مقابل یا خود شما برای ازدواج آماده نیستید. در واقع وجود بعضی از آن‌ها به این معنی است که برای ازدواج نیاز به گذراندن یک‌سری دوره‌ها و فرآیند‌های بهبودی دارید که روانشناسان در این زمینه به شما کمک می‌کنند. خب به سراغ نشانه‌ها برویم.

۱_ وابستگی شدید

شاید در روز‌های اول از اینکه طرف مقابل به وجود شما بسیار وابسته شده و نمی‌تواند بدون حضورتان زمان را سپری کند، خوش‌تان بیاید. اما چنین چیزی نشان از “وابستگی ناسالم” و شدید دارد و می‌تواند در آینده به شدت برای‌تان مشکل‌ساز شود.

۲_ انتقاد‌های زیاد

اگر طرف مقابل دائم از تمامی کار‌های شما به‌شکل وسواسی و مخصوصا با پرخاشگری انتقاد می‌کند، باید مراقب باشید.

۳_ عدم مسئولیت‌پذیری

عدم مسئولیت‌پذیری واقعاً یکی از آفت‌های زندگی است که باید به عنوان معیار ازدواج به آن توجه کنید. در واقع اگر طرف مقابل شما مسئولیت اقدامات و حتی زندگی و مشکلاتش را بر عهده نمی‌گیرد، قرار است در آینده هم این بی‌مسئولیتی را در زندگی دونفره‌تان تکرار کرده و همه چیز را بر هم بریزد.

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.