تاریخ انتشار : جمعه 17 اسفند 1403 - 19:42
کد خبر : 1115

همراهی فرشته‌های روزه‌اولی در مهمانی خدا

همراهی فرشته‌های روزه‌اولی در مهمانی خدا

این‌که حال‌وهوای ماه رمضان بر خانه‌مان غالب باشد، بسیار مهم است. بچه‌ها باید حس کنند که واقعاً در ماه مهمانی خدا هستند. ما به‌عنوان والدهای روزه‌اولی‌ها چه کارهایی می‌توانیم بکنیم که مسیر روزه‌داری برایشان خوشایند و سهل‌ بگذرد تا همیشه طعم شیرینی از سال اول روزه‌داری‌شان برایشان به یادگار بماند؟ روزه‌داری کار چندان ساده‌ای نیست

این‌که حال‌وهوای ماه رمضان بر خانه‌مان غالب باشد، بسیار مهم است. بچه‌ها باید حس کنند که واقعاً در ماه مهمانی خدا هستند. ما به‌عنوان والدهای روزه‌اولی‌ها چه کارهایی می‌توانیم بکنیم که مسیر روزه‌داری برایشان خوشایند و سهل‌ بگذرد تا همیشه طعم شیرینی از سال اول روزه‌داری‌شان برایشان به یادگار بماند؟

روزه‌داری کار چندان ساده‌ای نیست و حتی برای بزرگسال‌ها هم چالش‌های خودش را دارد، اما شرایط برای بچه‌هایی که تازه وظیفه دینی بر دوششان گذاشته شده، شاید کمی سخت به نظر برسد. قطعاً در کنار شیرینی ماه مبارک و رحمت و رزق واسعه‌ای که خدا برایشان در نظر گرفته، سختی‌های خودش را هم تجربه می‌کنند. حال ما به‌عنوان والدهای روزه‌اولی‌ها چه کارهایی می‌توانیم بکنیم که این مسیر برایشان خوشایند و سهل‌ بگذرد تا همیشه طعم شیرینی از سال اول روزه‌داری‌شان برایشان به یادگار بماند؟

توصیه‌های غذایی

 

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای روزه‌اولی‌ها باید بکنیم، این است که حواسمان به خوردوخوراک‌شان باشد تا از نظر بدنی افت نکنند. این‌که سر سفره افطار و سحر شما چه مواد غذایی باشد، مستقیماً بر سلامت بدنشان اثرگذار است. سعی کنید از غذاهای پرچرب و سنگین پرهیز کنید. معده ساعت‌های طولانی خالی است و ناگهان با ورود غذاهای خیلی سنگین، مشکل هاضمه پیدا می‌کند. برای افطار سعی کنید سر سفره‌تان بیشتر سوپ یا آش و غذاهایی به این سبک داشته باشید. حتماً سبزیجات و میوه‌جات را در برنامه غذایی‌شان بگنجانید؛ هر نوع و هر مدل که دوست دارند، اما حتماً مصرف کنند تا دچار کم‌آبی نشوند

خواب آشفته

 

امسال نیمی از ماه رمضان با مدارس هم‌زمان شده و بچه‌ها در کنار روزه‌داری باید در مدرسه هم باشند و سر کلاس انرژی داشته باشند. بنابراین حتماً باید خواب شبانه کافی داشته باشند. سال‌هایی که ماه مبارک در تابستان بود، بسیاری از بچه‌ها شب را تا سحر بیدار می‌ماندند تا مقدار بیشتری از روز را بخوابند؛ اما حالا این‌طور نمی‌شود و بدن دچار کم‌خوابی و تبعات بعدی آن می‌شود. حتماً چند ساعت بعد از افطار، خاموشی بزنید و خانه را آرام و ساکت کنید تا بچه‌ها بتوانند خواب خوبی داشته باشند و نیم ساعت قبل از اذان صبح برای خوردن سحری و نماز صبح بیدارشان کنید. قبل از افطار، بعد از این‌که از مدرسه می‌آیند، چون ممکن است ضعف و بی‌حالی به آن‌ها مستولی شود، می‌توانند خواب عصرگاهی داشته باشند تا کمتر اذیت شوند.

 

حال‌وهوای ماه رمضانی

 

این‌که حال‌وهوای ماه رمضان بر خانه‌مان غالب باشد، بسیار مهم است. بچه‌ها باید حس کنند که واقعاً در ماه مهمانی خدا هستند. می‌توانید فضای خانه را با وسایل تزیینی ماه رمضان، حتی دست‌ساز، کمی چیدمان کنید. برایشان سجاده، چادر و قرآن مخصوص بگذارید. صدای دعای افطار و سحر و قرآن‌خوانی را در خانه پخش کنید. برای افطار درست کردن حتی می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید و چند روز دوستانشان را دعوت کنید تا طعم میزبان بودن را هم بچشند و در کنار هم افطاری بخورند. هر کاری که به آن‌ها حس‌وحال معنوی خوب تزریق کند، برایشان فراهم کنید تا خاطره‌های جذابی از ماه رمضان در خاطرشان بماند و لحظات شیرین‌تری از روزه‌داری برایشان ثبت شود.

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.